×
×

اقلیت‌های قومی-مذهبی اروپا
حقوق بشر در سوئد

  • کد نوشته: 1029
  • ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۰
  • شاید نقض حقوق‌بشر، به طور معمول، تصویری از کشورهای جهان سوم یا مناطق خاصی از آسیا را در اذهان عمومی تداعی کند، لیکن وقایع جاری، حکایت از حقایق دیگری دارد که این تصورات کلیشه‌ای را به حاشیه خواهد راند.
    حقوق بشر در سوئد
  • شاید نقض حقوق‌بشر، به طور معمول، تصویری از کشورهای جهان سوم یا مناطق خاصی از آسیا را در اذهان عمومی تداعی کند، لیکن وقایع جاری، حکایت از حقایق دیگری دارد که این تصورات کلیشه‌ای را به حاشیه خواهد راند.
    سوئد، چهارمین کشور بزرگ اروپا با بیش از ۹ میلیون جمعیت است. اصلی‌ترین اقلیت‌های قومی این کشور شامل فنلاندی‌ها، رومی‌ها، سامی‌ها، یهودی‌ها و تورنه‌دال‌ها می‌شود. اکثریت جامعه سوئد به دین مسیحیت گرایش دارند و پس از آن اسلام در مقام دوم قرار می‌گیرد. به هر روی، تنوع قومی_دینی موجود در این کشور، یادآور لزوم لحاظ و مراعات حقوق پیروان اقوام، ادیان و مذاهب می‌باشد اما گزارش‌های منتشر شده در این باب، حکایت از آن دارد که با وجود اینکه بیش از دو دهه از تصویب قانون حقوق اقلیت‌های قومی یا ملی در سوئد می‌گذرد، هنوز بیش از نیمی از کمون‌های آن کشور به این حقوق نپرداخته‌اند.¹

    اصلی‌ترین محورهای این موضوع را می‌توان به شرح ذیل بیان کرد:

    انتقاد از قوانین سوئد در خصوص نژادپرستی
    در این زمینه، گزارش انتقادی کمیته‌ی منع نژادپرستی شورای حقوق‌بشر از قوانین سوئد در خصوص نژادپرستی، قابل ذکر است که بیان داشته هنوز قانونی برای مدیریت و محدود کردن فعالیت‌های گروه‌هایی که نژادپرستی را ترویج می‌کنند،وجود ندارد.

    افزایش فعالیت‌های نژادپرستانه در سوئد
    در گزارش سازمان‌های بین‌المللی حقوق‌بشری آمده است که گروه‌های نژادپرست و نازیست سوئد، به صورت قانونی فعالیت دارند که از نظر امنیت بین‌الملل نگران‌کننده است

    نگرانی سازمان‌ ملل از سخنان نژادپرستانه و خشونت
    کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل در گزارش سال ۲۰۱۸، نگرانی خود را از گزارش‌های واصله در خصوص سخنان نژادپرستانه علیه آفریقایی_سوئدی‌ها، یهودیان، مسلمانان و اقلیت‌ قومی روما در حزب دولتی سوئد، به خصوص در جریان مبارزات انتخاباتی جاری در رسانه‌ها و فضای مجازی، بیان کرد و همچنین ، تبعیض در دسترسی به کار و مسکن را برای اقلیت‌ها، نگران‌کننده دانست. این کمیته، از وضعیت حملات به مساجد و کمبود بودجه در خصوص محافظت از مساجد نیز انتقاد و بیان نمود که گزارش‌های مستمر در مورد جنایات نژادپرستانه و سخنان نفرت‌انگیز علیه گروه‌های اقلیت قومی_مذهبی مسلمانان وجود دارد.

    قانون تروریسم
    به گزارش کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل در سال ۲۰۱۸، در حال حاضر قانون تروریسم، مسلمانان را هدف قرار داده، در حالی‌که جنایات انجام شده توسط گروه‌های دیگر مانند گروه‌های نئونازی، به عنوان تروریسم بررسی نمی‌شود و این مسئله، نقض حق برابری است.

    نژادپرستی ضدسیاهپوستان
    امروزه در سوئد، درآمد آفریقایی_سوئدی‌ها به صورت قابل توجهی کمتر از دیگران است. در بخش خصوصی، افراد متولد در جنوب صحرای آفریقا، ۲۵ درصد دستمزد کمتری نسبت به سایر سوئدی‌ها دارند. یک مدیر آفریقایی_سوئدی در پست مدیریتی، حدود ۷۷ درصد درآمد یک مدیر از بقیه‌ی نژادها را کسب می‌کند.

    افزایش جرایم ضد اقلیت‌های دینی
    مطابق گزارش روزنامه «سونسکا داگبلات»، سازمان ملل متحد، ابراز نگرانی کرده که بر اساس گزارش‌های متعدد، جرایم علیه مسلمانان، آفریقایی‌ها و کولی‌ها به‌ویژه توسط سیاستمداران دست راستی افراطی، افزایش یافته‌است. این جرایم، تعرض‌های فیزیکی به مراکز متعلق به این اقلیت‌ها را نیز در بر می‌گیرد.

    آنچه گذشت، تنها گوشه‌ای کوچک از وقایع جاری در کشوری است که خود را پیش‌قدم در محکومیت و صدور قطع‌نامه حقوق‌بشری علیه دیگر جوامع دانسته و همواره به عنوان جامعه‌ای آرام در اذهان عمومی به تصویر کشیده شده؛ تصویری رسانه‌ای_سیاسی که همچون پرده‌ای، حقایق مرتبط با نقض آشکار حقوق‌بشر در سوئد را می‌پوشاند.

    ۱. اجرا نشدن قانون حقوق اقلیت‌های قومی، رادیو سوئدن، ۲۴ جولای۲۰۱۳

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *